Kakor är textfiler som innehåller data. Dessa lagras på besökarens dator och skapas av de webbplatser som besökts. Syftet är att ge besökare tillgång till olika funktioner.

Det finns två typer av kakor:
-En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakan försvinner när man stänger webbläsaren.
-En varaktig kaka finns kvar på besökarens dator tills den tas bort.

Om du inte accepterar att kakor används kan du göra inställningar i din webbläsares säkerhetsinställningar så att du antingen inte tar emot några kakor alls eller att du får en fråga varje gång en webbplats försöker placera en kaka på din dator. I webbläsaren kan du också radera tidigare lagrade kakor, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Kakor på wallmek.se

Denna sidan innehållar en kaka:
Namn: Cart
Domän: www.wallmek.se
Typ: Varaktig
Lagringstid: 6 månader
Vad lagras: Produkter besökaren väljer att spara

Syftet med kakan är att besökaren skall kunna välja att spara produkter som denna är intresserad av. Besökaren kan sedan välja att skicka dessa vidare till oss i ett kontaktformulär. Vid återbesök inom 6 månader så återfinns dessa produkter under ”Sparade artiklar”. Ingen information varken skickas till eller hämtas ifrån tredjepart.